maanantai 16. marraskuuta 2015

HUSLAB pettää jälleen

Eletään edelleen näitä Tecfideran käytön seurantajaksoja herramme vuonna 2015.

Kävin lauantaina Kampin HUSLAB:n toimipisteessä toimittamassa virtsanäytteen ja verinäytteen samaan tapaan kuin parisen kuukautta aikaisemminkin. Tämä viikonloppuna auki oleva HUSLAB-toimipiste onkin kätevä, mutta jälleen kerran siellä sitten syntyi huomattavaa erimielisyyttä eräänkin näytteen toimittamisessa perille kunnolla.

Oltiin taas liikkeellä sillä vanhalla kunnon puutteellisella informaatiolla.

Viime kerralla jätin virtsanäytteen HUSLAB:n toimipisteeseen sen jälkeen kun Herttoniemen terveyskeskuksessa näytteeni hylättiin sillä perusteella ettei se ollut rakossa vähintään neljä tuntia ollutta virtsaa. Tätä asiaa ei ollut kukaan minulle kertonutkaan, mutta toisaalta ehkä olin vaan sitten niin tyhmä etten ymmärtänyt tällaista virtsanäytteenoton kulmakiveä.

Pissaisin aamulla purkkiin ja kiikutin sen sitten sinne Kamppiin olettaen soljuvaa ja nopeaa toimintaa asian suhteen. Päästessäni hoitajan juttusille, nainen kuitenkin katseli hetken tietokoneeltaan jotain tietoja ja totesi yksikantaisesti että "missäs se toinen purkki on?!"

Ai niin kuin mikä toinen purkki?

Selvisi että KUKAAN EI TAASKAAN OLLUT KERTONUT että minun olisi pitänyt kuulemma täyttää kaksi virtsanäytepurkkia tähän kertaan. Minut oli siis lähetetty viime kerralta Kampista himaan yksi näytepurkki mukanani ja toivotettiin vielä onnea matkaan kun seuraavallakin kerralla olisi sitten edessä sama homma sekä yksi verinäytteen ottaminen.

NO EI OLLUT..

Hajosin henkisesti siihen kun hoitaja rupesi sitten ehdottamaan että lähtisin tulemaan näytteiteni jonnekin Meikun kupeeseen taikka arkipäivänä takaisin Kamppiin pissailemaan purkkiin ennen kello kuutta illalla. Repesin vuolaaseen protestitulvaan siitä miten minut oli taas petetty tämän julman ja sairaiden ihmisten kohtaloista piittaamattoman terveyden"huolto"järjestelmän toimesta. Tällaisia virheitä ei saisi tapahtua ja kolmas seurantakerta tultaisiin kyllä vaatimaan toimenpiteiltään kirjallisena, sillä olen hyvin väsynyt tällaiseen pompotteluun asian kanssa jatkuvalla syötöllä.

Lopulta tämä hoitaja sitten heltyi. Hän totesi että jos olin ottanut näytteen klo 6 aamulla niin kuin olinkin, niin kello oli nyt kymmenen aamulla että olinkos käynyt sen jälkeen miestenhuoneessa ollenkaan? Vastasin että en ollut, sillä minulla ei ollut tullut hätää koska olin nukkunut pari tuntia ja lähtenyt sitten toimittamaan tätä näytettä.

Pääsin sitten vielä vessaan heittämään seuraavan näytteen. Työnsin sen vessan seinässä olevasta luukusta sisään, pesin kädet ja katosin viikonloppuiseen aamuun kylmässä Kampissa välittömästi sen jälkeen.

Nämä Tecfideran seurannat ovat varsinkin virtsanäytteiden osalta olleet puutteelliset nyt toistamiseen. Missään ei lukenut että niitä näytepurkkeja piti täyttää kaksi kappaletta. Vaan jostain sairaanhoitajan maagiselta tietokoneelta selvisi sitten että purkkeja piti olla kaksi täytettynä, mutta kun viime kerralla hoitaja sanoi että yksi riittää.

Kryptistä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti