tiistai 17. marraskuuta 2015

Kokeiltavaa riittää

Siitä on jo aikaa kun kävin Olli Postin luennolla liittyen ravintoon ja siihen miten sitä voisi hyödyntää MS-tautia vastaan.

Kieltämättä Ollilla oli muutamia ihan hyviä pointteja jotka jäivät mieleen ja olen niitä pohdiskellutkin paljon viime aikoina. Eräs pääteeseistä hänellä oli se että jokaisen tulisi miettiä sitä olotilaa mikä tulee syömisen jälkeen- eli tuntuuko sen jälkeen hyvältä vai pahalta? Lisäksi hänen luennollaan oli paljon juttua vatsan ja suoliston suhteesta immunologisten sairauksien syntyyn ja muuhun.

On paljon tilastollista dataa olemassa siitä että epäterveelliset elämäntavat pahentavat MS-tautia. Se on sanomattakin selvää että tupakointi ja alkoholinkäyttö runsaalla kädellä tulevat vaikuttamaan sairauteemme negatiivisesti niin kuin liian kova sokerinsyönti ja runsassuolaisuuskin.

Olen itse jättänyt punaisen lihan taakseni jo kauan aikaa sitten. Seuraavaksi olisi vuorossa kokeilla sitä että mitä tapahtuu jos jätän maitotuotteet pois ja siirryn entistä enemmän vielä kasvispohjaiseen ja mahdollisen luomuun ravintoon. Piakkoin on otettava asiakseen nauttia kahvikin mustana ja päätyä ylipäätään kokeilemaan jonkinlaista paleo- tai Wahlsin dieetin versiota.

Miksei tällaista voisi kokeilla? Jos olo paranee, niin silloin tällaisesta muutoksesta on ollut selkeää hyötyä ja siksipä sitä kannattaa jatkaa. Varmasti jokainen tajuaa että ne lähikaupassa myytävät HK:n lihapyörykät, nakit ja hampurilaiset ovat äärimmäisen epäterveellistä tuotetta, jota ei kannattaisi suurimmankaan osan tämän maan kansasta syödä, sillä epäterveellinen ruoka pitemmän päälle aivan varmasti aiheuttaa paljon muutakin kuin vain lihomista kansakunnallisella tasolla.

On valitettava tosiasia että suurin osa siitä ruoasta jota voimme ostaa ruokakaupoista on teollisesti tuotettua ja usein varsinkin lihatuotteiden osalta alkuperä voi olla hämärää. Huonosti kohdeltu ja ruokittu teuraskarja aivan varmasti maistuu erilaiselta negatiivisessa mielessä kuin luonnonmukaisesti syötetty ruohoa nauttinut lehmä, lammas tai vaikkapa sika.

Puhutaan myös erinäisten viljojen sopivuudesta ihmisravinnoksi ja niiden suhteen ihmisten erinäisten allergioiden sun muun syntyyn. Paljon on liikkeellä geenimuunneltua viljaa ja kai kasviksiakin, joiden vaikutuksista ihmiskehoon ei varmastikaan voi sanoa mitään positiivista.

Eräs teoria MS:n toimintaperiaatteesta nojaa siihen että MS on kehossa jylläävä tulehdusreaktio. Tämä tulehdusreaktio olisi saatava taudin etenemisen kannalta tukahdutettua ja siksipä ravinto voisi hyvinkin olla tärkeä osa tätä tulehdusprosessin vähentämistä jos ei muuta.

Olli kertoi juuri maitotuotteiden olevan eräitä joiden poisjättämistä voisi kokeilla. Lisäksi lihan vaihtamista mahdollisimman luomuun hän suositteli. Lisäksi tuli mainittua mm. hapankaali, joka tavallaan tasapainottaa vatsan mikrobikantaa ja muutenkin edistää suoliston toimintaa. Tähän liittyen voin kertoa että erästä Virolaista Rimin valmistamaa ja kotimaastakin saatavilla olevaa hapankaalia itse syön päivittäin ja jopa tykkäänkin siitä paljolti.

Marjat, hedelmät, pähkinät ja luomuliha pääasialliseksi ravinnoksi juuresten ohella. Sokeri olisi jätettävä lähes kauttaaltaan pois.

Tällaisia asioita ja lukemiaan juttuja tämän taudin kanssa elämisen suhteen kannattaa kokeilla ja tutkia. Paljon on juttua ollut kansainvälisillä foorumeilla siitä miten vaikkapa melatoniini, biotiini, D-vitamiini ja tuhat muuta voivat auttaa tämän sairauden oireissa. Samoin myös puhutaan ruoasta, joka voi vähentää tätä tulehdusta sinussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti