torstai 12. marraskuuta 2015

Testejä ja arviointeja

Illat pimenevät ja syksyinen sää vaihtuu täällä Helsingissäkin vähitellen kylmemmäksi.

D-vitamiinin tykittäminen on alkanut. Olen testaillut jo pidemmän aikaa sitä että onko viisaampaa käyttää puristettuja D-vitamiinitabletteja vaiko niitä joissa D-vitsku on nestemäisessä muodossa pienen geelikapselin sisässä.

Näyttää siltä että huhupuheet siitä miten nestemäinen versio imeytyisi paremmin pitää paikkansa kohdallani oikein hyvin. Tunnen nestemäisen version ottamisen jälkeen jotenkin oloni paremmaksi verrattuna nyt vaikkapa Vitaplex-merkkisten pienten tablettimuotoisten käytön jälkeen.

Kävin myös nyt viimeistä kertaa työterveyden puolella tuolla yksityisellä. Kyseinen lääkäriasemahan on tunnettu näistä minun seikkailuistani siltä ajalta kun etsittiin vielä vastauksia oudoille oireilleni vuoden alusta alkaen. Tuolta sitä apua ei juurikaan herunut, vaan aikalailla kyllä itkettää vieläkin ajatella sitä paskanjauhannan ja katteettomien teorioiden määrää jota siellä yleislääkäritasoiset kylvivät aina kun tulin valittamaan oireitani.

Käväisin nyt tuolla joka tapauksessa vain kahdesta syystä; hain reseptin melatoniiniin sekä pyysin saada lähetteelle veriarvojen mittaukset seuraavista:

 - Uraatti
 - D3-vitamiini
 - Sinkki

Sekä huvikseni haluan tietää myös testosteronin osalta arvoni, vaikkei tällä mitään tekemistä esimerkiksi minun sairauteni kanssa olekaan.

Käyn teettämässä nämä varmaan jollain halvemmalla firmalla kuin tuolla missä nyt kävin ihan siksi että olen mielestäni lihottanut ko. firmaa tarpeeksi ja nämä verikokeet saa halvemmalla muualtakin. Pitäkää siis tunkkinne.

Syy miksi nuo arvot haluan tietooni liittyy oikeastaan näihin juttuihin joita olen lukenut mm. kroonisista sinkin ja uraatin alhaisista arvoista MS-tautia sairastavilla. Toki ilmeisesti tämä ei aina pidä paikkaansa jokaisen kohdalla, mutta haluanpa nyt nähdä että miten asiat ovat kohdallani.

Ensi kerralla kirjoitan kuitenkin varmaan tuosta kontrollikäynnistä lääkärillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti