maanantai 24. elokuuta 2015

Pirasetaamia

Unohdinkin mainita siitä mitä juttelin tämän seurantaverikokeiden tuloksista ilmoittaneen lääkärin kanssa tuolloin puhelinkeskustelumme puitteissa.

Viimeinen asia jonka kävimme lävitse ennen puhelun päättymistä koski kognitiivisia oireitani ja vaikeuksia joita joskus omaan. Väittäisin että pärjään mm. Ginkgo Biloban ja muutaman muun lisäravinteen ohella näiden kognitiivisten pikkuongelmieni kanssa ihan hyvinkin, mutta jos kerran vaivoihin on saatavilla pirasetaamia vielä tämän vuoden puolella 1,50€ hintaan lääkekaton mentyä rikki, niin minusta sitä tulisi kyllä kokeilla.

Kerroin siis täten lääkäritädille puhelimessa että tosiaan sellaista ajoittaista aivosumua esiintyy ja joskus kieltämättä tulee mentyä lukkoon mikäli töissä on joku valtavan tietovirran äkillinen kasautuminen minun vastaanotettavaksi hetken varoitusajalla. Menen myös välillä helposti sekaisin siitä että mitä pitikään tehdä jos eteen tulee ns. "multitasking"-juttuja, vaikka en ole ihan varma että kuinka skarppi olen ollut näissä asioissa ennen varsinaista tautini diagnosointiakaan.

Lääkäritäti myönsi kuulleensa nootrooppisista lääkeaineista, mutta totesi hyvin yksikantaisesti että sitten vasta joskus marraskuussa voitaisiin harkita näiden käyttöönottoa kunhan testattaisiin vähän näitä kognitiivisia vaikeuksia ensin jonkun hälläväliä-tason palikkatestin avulla luultavimmin. Totesin tuolle lääkärinaiselle sitten välittömästi että luultavasti tulisin skarppaamaan niissä kokeissa huomattavasti ja siksi tuskinkaan saisimme täten mitään aidossa toimintaympäristössä kuten vaikkapa nyt työpaikalla esiintyvien kognitiivisten vaikeuksia esiintymää siinä todistettua välittömästi.

Tuon pirasetaamin saaminen käyttöön on todella hankalaa täällä meillä terveydenhuollon luvatussa maassa. Monissa muissa Euroopan maissa tätä on saatavilla ilman reseptiä, mutta eihän täällä meillä tietenkään tällaisia voida antaa ihmisten käyttöön ilman perinpohjaisia ja virkamiesmäisiä tutkimuksia siihen liittyen että tarvitseeko potilas todella tällaista lääkeainesta käyttöönsä vai yrittääkö hän kenties väärinkäyttää sitä ryhtymällä superälykkääksi rikollispomoksi tarkoituksenaan mitä ilmeisimmin valloittaa maailma.. tai jotain.

Veikkaan että jos taas lähtisin siitä kohdin ratkomaan tätä ongelmaa että maksaisin noin satkun jollekulle yksityiselle neurologille, niin varmasti poistuisin sieltä sitten pirasetaamia reseptillä omaten. En nyt kuitenkaan viitsi lihottaa enää yhtään yksityistä lääkäriasemaa vuoden 2015 alun jäljiltä, joten tyydyn tässä nyt sitten vaan odottelemaan että saisinko sitten ehkä joskus marraskuussa yhden paketillisen sitä pirasetaamia käyttöön vielä ennen lääkekaton nollaantumista taikka jotain tällaista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti