torstai 11. kesäkuuta 2015

Nostetaan annosta

Tänään lähti käyntiin nyt sitten uusi kuuri samaa lääkettä vahvemmalla annoksella. Uusi annostelu on siis täten 240mg kaksi kertaa päivässä (mahdollisesti) hummerinpunaiseksi tekevää Tecfideraa sekä 5mg LDN-lääkevalmistetta siinä sivussa.

Tämä ensimmäinen erä 120mg Tecfideraa oli minulle äärimmäisen helppoa käyttää. Ei ollut minkäänlaisia vakavia sivuvaikutuksia ja pahin juttu taisi olla ilmavaivaisuus sekä hummeripunaiseksi muuttuminen silloin tällöin; jonka pystyy muuten useimmiten välttämään vetämällä ateriat ennen varsinaisen lääkkeen ottamista.

Aamulla kroppa ei reagoinut mitenkään sen ihmeellisemmin uuteen 240mg Tecfideraan vaan vedin päivän lävitse aivan niin kuin normaalistikin. Käyn tekemässä aina välillä erään avustusjärjestön piikkiin erinäisiä varastotöitä vapaa-ajallani luonnollisesti ilman korvausta ja loman ollessa päällä lähdin työskentelemään heidän piikkiinsä vähäksi aikaa.

Toimitilat olivat huonosti ilmastoidut ja kuumahan siellä tuli. Näemmä tällä kertaa kroppa reagoi tuohon kuumuuteen kun yleensä ei ollenkaan enää lääkityksen alettua. Nyt kuitenkin vähän pyörrytti, mutta jääkylmän veden nauttiminen laski näemmä ruumiinlämpöä ja pisti oloa paremmaksi. Riisuin myös pitkähihaisen paidan päältäni ja nostelin sekä lajittelin tavaraa T-paitasillani muutaman tunnin. Korvaukseksi aherruksesta saatiin kahvia sekä oma valinta välipalaksi oli tumma leipä juustolla kertaa kolme.

Elämä tämän sairauden kanssa on toistaiseksi diagnoosin jäljiltä sujunut täysin ongelmitta. Lääkitys ei ole mitenkään tökkinyt ja olen ehkä jopa liikuntaharrastuksen aloitettuani paremmassa kunnossa kuin silloin ennen diagnoosia. Kieltämättä pessimisti sisälläni välillä kolkuttelee lääkityksen helppouden johdosta rajustikin ja muistuttelee ettei "mikään noin vaivaton voi toimia".

Totta kai toivon että lääkitys toimii ja että pysyisin mahdollisimman hyvässä kunnossa vielä pitkään. Luonnollisesti tuen tätä elämääni myös lisäravinteilla jotka koen hyödyllisiksi yleisen olotilan parantamisessa sekä jaksamisessa muutenkin. Myös liikunta oikeasti auttaa minua hallitsemaan stressaavaa elämääni ja saa olon paremmaksi ainakin suoritusten jälkeen kun tuntee ylittäneensä itsensä ja pääsee lepäilemään kotisohvalle taikka suihkuun/saunaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti