keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Vinkkejä kikkailuun

Kesäloma lähenee loppuaan tämän viikon jälkeen ja töihin olisi palattava.

Onneksi melkein koko talo on heinäkuun lomalla joten pehmeä laskuhan tästä pitäisi tulla takaisin töiden pariin sitten. Loma onkin mennyt melkolailla ulkoillessa ja kuntoa kehitellessä.

Se mistä tänään haluan puhua blogissani menee automaattisesti kategoriaan itsehoito MS-taudin oireiden ja muuhun siihen liittyvän kanssa kamppailuun.

Minä ainakin tunsin muutama kuukausi sitten diagnoosin saadessani että aika laihoin eväin poistuin tuolta HYKS:n neuropolilta diagnoosin saatuani. Onneksi olin jo tutkinut tätä sairauttani ja sen vaihtoehtoisia lääkityksiä, jonka jäljiltä sain heti ensiyrittämällä LDN-reseptin kouraan virallisten lääkitysten ohella. Sen jälkeen kuitenkin olen jäänyt sitten aikalailla yksikseni etsimään tietoa siitä miten sairauden tilanteeseen ja sen oireisiin voi vaikuttaa, nimittäin keinoja siihen todellakin piisaa virallisten lääkkeidenkin ohella ja paljon.

Olen puhunut muutamilla nettifoorumeilla siitä miten erinäiset lisäravinteet voivat auttaa MS-taudin oireissa huomattavasti. Nämä keinot eivät kuitenkaan ole mitenkään yleisessä tiedossa vaan on etsittävä vertaistarinoita sekä onnistumisista ja epäonnistumisista lisäravinteiden suhteen tämän taudin yhteydessä saavuttaakseen tulosta sen suhteen että mitä tulisi käyttää ja hankkia.

Lisäravinteiden kanssa kikkailu on oikeasti aika kallista puuhaa ja niiden laajan kirjon kanssa kamppaileminen on myöskin yhtä viidakkoa. Kannattaa kuitenkin pyrkiä useimmiten ulkomaisilta foorumeilta etsimään tietoa siitä mikä on voinut vaikkapa auttaa fatiikkiin jos nyt ei satu saamaan LDN:ää kokeiluun, joka on ainakin itselläni auttanut mm. MS-taudin fatiikin selättämisessä huomattavasti.

Eräs yhdistelmä jonka kokeilu MS-taudin suhteen olisi varmasti monellekin kokeilemisen arvoinen on asetyyli L-karnosiini sekä alfalipoiinihappo. Nämä ovat minusta aika kalliita lisäravinteita vaikka kalliimpiakin löytyy, mutta niiden hyödystä mm. fatiikkiin olen lukenut vain hyvää. Itselläni olisi tarkoitus nyt aloittaa kokeilu näillä uusilla eväillä ja katsoa miten ne vaikuttavat yleiseen olotilaan.

D-vitamiinin tärkeydestä tämän sairauden suhteen on myös vahvaa näyttöä. Kannattaa kuitenkin myös pyrkiä hieman selvittämään omaa D-vitamiinin tasoaan verestä ennen kuin alkaa tykittämään isoja annoksia tätä vitamiinia. Vertailun vuoksi muistaakseni Italiassa on meneillään jonkun yksityishenkilön oma pieni koe terveydenhuollon siunauksella, jossa tämä mies käyttää isoja annoksia D-vitamiinia yrityksenään selättää MS-tautia sen keinoin. Hän on raportoinut hyviä tuloksia ja kotimaassakin oli vuosikausia sitten artikkeli tästä eräästä juoksevasta miehestä joka sai oireet katoamaan isoilla annoksilla D-vitamiinia.

Annan tällaisen oman pienen listan sellaisista lisäravinteista, joita kannattaa kokeilla jokaisen MS-tautiakin sairastavan tai ainakin kannattaa ottaa niistä tarkemmin selvää ja miettiä sopivuutta omaan käyttöön:

- Tauriini
- Arginiini
-Asetyyli L-karnitiini
- Alfalipoiinihappo (yhdessä yllämainitun kanssa!)
-L-glutamiini
-Männyn kuoriuute eli "Pycnogenol"
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti