lauantai 6. kesäkuuta 2015

Penikkatauti

Sairauteni diagnosoinnin alkumetreiltä lähtien hieman alle parisen kuukautta sitten palasin liikunnan pariin lähes välittömästi. Pitkät kävelylenkit vaihtuivat aika nopeasti täyspainotteisiin juoksulenkkeihin.

Tänään nyt sitten pohkeiden etuosat leikkasivat lähes totaalisesti kiinni heti aamusta alkaen. Kävin vielä iltasella yhdellä juoksulenkillä, jonka jälkeen totesin että jalat olivat niin kipeät että oli aloitettava välitön ensiapu kivun lievittämiseksi.

Hieroin pohkeitani pirunkourakasvin uutetta sisältävällä voiteella ja tämän jälkeen painelin kylmiä jäähdytyspusseja pohkeisiin noin 15 minuutin ajan. Sitten suihkutin vielä jaloille urheiluvammoihin soveltuvaa kylmägeeliä. Lopuksi vielä Buranaa naamaan.

Penikkatauti yllätti minut kivun kovalla volyymillä ja jalkojen väsymisellä ehkä pahemmin kuin voisi MS-taudin kuvitella oireilevan jalkojen suhteen. Olen juossut pitkiäkin pätkiä elämästäni etenkin parinkympin alkuvuosina, mutta silloinkaan useasti asfaltilla juostessa en koskaan onnistunut saamaan penikkatautia.

Hyvin palvelleet juoksutossut lähtevät nyt sitten roskakoriin huomisesta alkaen, sillä vaikka ne olivatkin hyvin muotoutuneet jalkoihini ja ovat olleet käytössä todellakin vuosikaudet, niin moisten kuluneiden tossujen jatkuva käyttö valitettavasti altistaa juuri tällaiselle ikävälle vaivalle. On myös pidettävä nyt taukoa juoksusta, vaikka olen päättänytkin nyt diagnoosin jäljiltä etten juoksisi ihan joka päivä käytännössä kuitenkin jokapäiväisen lenkin toteutuessa lupauksista huolimatta.

Minulla on varastossa tuliterät Adidaksen Goretex-kalvolla varustetut kevyet juoksukengät. Ostin ne reserviin vuosia sitten kun Stadiumilla tai jossain taisi olla Ale päällä ja 50€ hinta moisista tuntui edulliselta. Onneksi tosiaan hankin ne, sillä juoksuharrastus on minulle niin monella taholla hyödyllinen juttu ja siten siitä luopuminen olisi tässä vaiheessa aika katastrofaalista.

Oloni on ollut myös fyysisesti ihan hyvä viime aikoina. Liikunta auttaa stressiin joka nostaa päätään aina välillä kun ryhtyy miettimään näitä kaikkia täysin itsestäni riippumattomia tapahtumia joihin pitäisi ruveta keksimään ratkaisuja melko piakkoin. Pää ei kestä välttämättä aina kovin epävarmalta näyttävää tulevaisuutta ilman huomattavaa panostusta stressin hallintaan.

Huomasin muuten että ns. "L'hermitten oire" eli sähköiskumainen kipu päätä kääntäessä alaspäin on kadonnut. Ei se alunperinkään ollut minulla voimakas, mutta kuitenkin pieni sähköiskumainen "sävähdys" tuntui vasemman käden keskimmäisissä sormissa silloin ennen lääkityksiä ja tämän oireen keveyttä lääkärikin silloin positiiviseen tapaan kommentoi.

Ostin muuten myös kokeeksi Leaderin valmistamaa "vahva punariisi Q10"-valmistetta kun halvalla löysin. Paketissa on 60 kapselia ja ne sisältävät mm. erinäisiä vitamiineja (B6, B12) sekä foolihappoa ja Q10-koentsyymiä punariisijauheen ohella. Ennen kuin aloitan tämän valmisteen, täytyy varmaan konsultoida lääkäreitä sen suhteen että onko ko. tuotteen käyttö turvallista maksa-arvoja ajatellen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti