lauantai 2. toukokuuta 2015

2.5.2015

Kolmas LDN-kapseli tipahti suusta sisään tänä aamuna. Ihmiskoe siis elää ja voi hyvin.

Olo on ollut ihan pirteä ja energinen viime päivinä. Päätä on kyllä särkenyt sillä tavalla kun kuvataan migreenipäänsäryn ilmenevän. Kaipa tänään on kuitenkin lähdettävä vetäisemään jonkinlainen lenkki taas illasta.

Pohdin tässä uutta tekstiä tuohon blogin otsikon alle. Vieläkin tuntuu että pitäisi keksiä siihen jotain tyhjentävää "KIITOS SUOMALAINEN TERVEYDENHUOLTO, OLITTE VÄÄRÄSSÄ  07.01.2015-21.04.2015 "-tason letkautuksella, mutta ehkäpä annetaan olla ja kuvataan sitten blogin sisältöä vähän toisesta kantista.

Laskeskelin eilen tuon Tecfideran hintoja yliopiston apteekin verkkosivuilta. Todella kallis lääke tämä uusin MS-lääke kyllä on, mutta olen päättänyt kuitenkin sitä kokeilla myös jossain vaiheessa. Tarkoituksena olisi kai ensiksi vetää huiviin 120mg kuukauden erä tätä miedompaa tavaraa ja sen jälkeen siirtyä 240mg ylläpitoannokseen kaksi kertaa päivässä sen jälkeen.

Tuo 240mg ylläpitoannos maksaa ilman Kelan korvausta päälle 1300€ ja siitä Kela korvaa 35%. Tämän jälkeen potilaalle jää maksettavaksi kokonaiseränä melkein jotain 800€ koko lääkkeestä, eli millään ei kyllä haeta koko satsia sieltä kerralla, vaan hiljaa piiputellaan menemään sitten tässä vuoden mittaan ehkä pakkaus kerrallaan tai jotain.

Toki tämä Tecfideran ottaminen käyttöön nojaa vain ja ainoastaan siihen että olenko mahdollisesti JC-viruksen osalta positiivinen vai negatiivinen. Tuo JC-viruksen positiivisuus voi aiheuttaa Tecfideran kanssa todella vakavia sivuvaikutuksia, joten sen käyttö on sikäli todella riskialtista kun lopputuloksena voi olla niinkin mahtava yllätysvieras kun progressiivinen multifokaalinen leukoenkefalopatia

Kovasti kyllä tämä sairastuminen nyt vaatii kaikenlaista paperisotaa moneen eri tahoon. Maanantainakin pitäisi taas lähteä Biomedicumiin ottamaan osaa tutkimuksen seuraavaan vaiheeseen jossa tutkijalääkärin mukaan "erotellaan Th17-solut viljelemällä niitä tietyissä olosuhteissa 3 vuorokautta". Kuulostaa äärimmäisen tieteelliseltä ja siksipä siihen on annettava jälleen verta osakseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti