perjantai 1. toukokuuta 2015

Ihmiskokeet alkoivat

Kieltämättä pitäisi kirjoitella jonkin verran fiiliksiä nyt tämän virallisen diagnosoinnin jälkeen, mutta olkoon sekin vielä sitä tulevaa tehtävää. Nyt on aika kirjoitella sitten hieman siitä että miten on lähtenyt käyntiin ensimmäinen lääkekokeilu, eli LDN-käyttö tässä sairaudessani.

Sen verran todettakoon että onneksi tämä suurkaupungin syke kerrankin pelasti aikaa, sillä tiistain diagnosoinnin jälkeen tilasin heti LDN:ää reseptin saatuani ja jo torstaina hain apteekista sadan kapselin erän tätä kohuttua lääkevalmistetta käyttööni.

Minulle oli reseptiksi kirjoittanut lääkäri 5mg päivässä ja sen mukaan kapselitkin oli valmistettu. Eilen iltapäivällä töistä palatessani ensimmäisen kapselin eli täydet 5mg suustani alas kivennäisvedellä huuhdoin ja aloin odottaa.  Nämä yliopiston apteekin kapselit ovat siis läpinäkyviä ja sisällä sitten on valkoista LDN-jauheseosta jonka saa "helposti" ulos kun kapselin voi avata keskeltä.

Sanotaan näin että ensimmäisen illan aikana taisin vain kokea epämääräisiä kipuja jaloissani tavallista enemmän. En kokenut myöskään lisääntynyttä spastisuutta, vaikka sitä minulla ei ole VARSINAISESTI kyllä ollut ollenkaan lihasten kuplintaa ja nykimistä lukuunottamatta.

Heräsin sitten seuraavana aamuna ja sen minkä huomasin verrattuna aiempaan olotilaani oli se että silmäni eivät kipeytyneet läheskään yhtä helposti juuri näyttöpäätteen tai älypuhelimen tuijottelusta. Tätä aiemmin silmien takana oli koviakin kipuja ja väitän että ne liittyvät MS:ään kohdallani hyvin vahvasti. Nyt kuitenkin nuo kivut otsalohkossa ovat aikalailla kadonneet ja silmät eivät oudosti "kipeydy" yhtä helposti päätteellä kuin aiemmin. Tuntuu myös sikäli aika oudolta että miksi tällainen silmien paraneminen olisi jonkun placebo-vaikutuksen peruja, kun selkeästi silmien tilanne parani sopivasti juuri LDN:n aloitettuani?

Perjantai-aamuna eli tänään otin sitten seuraavan kapselin. Olo oli ihan hyvä ja silmätkin vaikuttivat olevan ihan kondiksessa näyttöpäätteiden kanssa. Söin tukevan aamupalan ja lähdin noin kahdeksi tunniksi reippaalle kävelylenkille. Se sujui hyvin ja energisesti, vaikka toisaalta olen tainnut vetää näitä lenkkejä kyllä vielä mm. diagnoosipäivänäni ja muutenkin sitä ennen ihan kivasti.

MS-tautiin suositellaan kuulemma noin 3mg päivä-annosta LDN:ää, mutta minulla on vielä hakusessa että miten tuota lähtisi "pilkkomaan" ja mittaamaan sitten kerran kapselin avattuaan? Yleisin annos on kai kerran päivässä otettava 4mg tai jotain, mutta miten tällaisia lähdetään mittaamaan 5mg kapseleista? Tuleeko hankkia milligramman mittoja tai muita kemistien välineitä?

LDN-kokeilut jatkuvat nyt tosiaan 5mg päivittäisellä annoksella mielellään aamuisin, mutta kahden kerran jälkeen on vielä vaikea sanoa että onko annos liian korkea vai juuri sopiva tähän tilanteeseen. Netistä löytämieni ulkomaalaisten juttujen perusteella kovinkaan moni ei ota 5mg päivässä, mutta minkäs teet kun kapselit tulivat tuossa koossa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti