tiistai 5. toukokuuta 2015

Kelan ja polin rattaissa

Minut diagnosoitiin viime viikon tiistaina ja jo saman viikon torstaina oli vappu.

Diagnoosin tehnyt lääkäri lupasi lähettää B-lausuntoni Kelaan heti sieltä polilta ettei minun tarvitsisi oman välikäteni kautta kierrättää sitä postitse mihinkään. Soitin eilen useampaan kertaan Kelan palvelevaan neuvontanumeroon ja viimein päästyäni lävitse sain tietää ettei tuo B-lausunto ollut vielä edes tullut perille. Sitä ei kuulemma näkynyt Kelan järjestelmissä vielä ollenkaan, jolloin jäin pohtimaan itsekseni sitä että olikohan se lausunto polilta lähetetty mahdollisesti kirjeenä Kelaan vai olisiko joku ollut niin moderni että se olisi isketty menemään sähköisenä.

Kelan tädin neuvo oli yksinkertainen ja äärimmäisen kankea: soita joka päivä aamusta palvelunumeroon ja tiedustele että onko lausunto tullut perille. Mikäli lausunto on tullut perille, niin "pyydä kiirehtimään sen käsittelyä". Tarvittaessa tätä tulee kuulemma toistaa niin kauan kunnes haluttu lopputulos saavutetaan, eli lausunto tulee kiirehdittynä kotiini postiluukusta sisään.

Kävin myös eilen jälleen Biomedicumissa antamassa verta tätä tutkimusta varten johon minua pyydettiin osallistumaan sairastumiseni alkumetreiltä. Kuulemma nyt ei vähään aikaan olisi tarvetta enää tulla paikalle luovuttamaan verta geneettisen profiloinnin nimessä, mutta tutkijalääkäri olisi sitten yhteydessä mikäli minusta jotain tarvittaisiin käyttöön.

Vieläkin kaikenlaiset virallisten lääkkeiden korvattavuusasiat askarruttavat mieltä ehkä eniten. Olen ottanut aika paljon selvää lähinnä Tecfideran käyttäjien kokemusten perusteella siitä että mitä dimetyylifumaraatti oikeastaan on. Kieltämättä se kuulostaa kyllä häijyltä kemikaalilta, mutta pidän todennäköisenä että sitä on ainakin kokeiltava.

Sotin myöhemmin vielä kolmen eri ihmisen kanssa juteltuani tuonne neurologian polille, josta sitten sain kiinni jonkun sihteerin tai vastaavan. Hän auliisti kertoi ettei tuota B-lausuntoa ollut edes lähetetty vielä Kelaan ja tiedusteli että haluaisinko itse lähteä noutamaan tuota lähetettä Meilahdesta jotta veisin sen Kelaan sitten aivan itse. Sieltä ei oltu siis onnistuttu lähetettämään edes tuota B-lausuntoa vielä eteenpäinkään, vaan se oli seissyt jossain kasassa monta päivää ilman että kukaan oli reagoinut siihen mitenkään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti