maanantai 11. toukokuuta 2015

500 kipupistettä

Olen jo aiemmin päivitellyt hyvin huolestuneesti sitä mitä tuo Tecfidera maksaa täällä meillä.

Sain tietää tuolta neurologian polilta että verikokeet olivat sen suhteen kunnossa että voisin aloittaa Tecfideran, mutta olen törmännyt aika vakaviin rahoitusvaikeuksiin sen jäljiltä kun minulle selvisi että kuukauden 120mg annos Tecfideraa maksaa 500€ potilaalle Kela-korvauksen jälkeen.. eli mitä helvettiä.

Tilannehan on minun kannaltani hyvinkin yksinkertainen; lääkekuuri ei ala ennen kuin saan tuon 500€ omavastuun jostain revittyä taikka sitten joudun makselemaan jotain 136€ per yksi pakkaus aina silloin kun minulla on varaa . Velkataakka on Visa-kortillakin varsin suuri, nimittäin makselen yhä sitä magneettikuvaustani pois viimeisen puolen vuoden kaoottisen lääkärisekoilun jäljiltä.

Kuten huomaatte, niin paitsi että MS-tauti on jo sairautena varsin ikävä taakka niskassa jatkuvalla syötöllä, niin sitten on vielä nämä ongelmat ylikalliiden lääkkeiden kanssa sopertaessa.


2 kommenttia:

 1. Jos itse olisin ko. tilanteessa, en aloittaisi Tecfideraa, vaikka se olisi kokonaan ilmainen, koska LDN on tehokkaampi ja erittäin paljon turvallisempi, enkä usko hetkeäkään, että noiden yhdistelmä olisi tehokkaampi kuin pelkkä LDN, ennemmin päinvastoin. Tuhannet tai kymmenet tuhannet vaikeaakin MS:ää sairastavat pärjäävät hyvin pelkällä LDN:llä (ja lisäravinteilla).

  Ja vielä kun tuo hinta on noin huikea.

  VastaaPoista
 2. Kiitos jälleen kommentistasi Maija!

  Fakta taitaa tosiaan olla että toistaisella lisäravinteiden ja LDN:n sekoituksella ollaan menty ihan kiitettävästi sairastumisen jälkeenkin.

  Koen kuitenkin että näitä virallisia lääkkeitä olisi nyt kertaan tai toiseen kokeiltava ihan vaan siksi että olisi sitten jonkinlaista empiiristä kokemusta niidenkin mahdollisista hyödyistä tai haitoista tämän taudin suhteen. Kansainvälisiltä MS-tautia käsitteleviltä foorumeilta lukee hyvin eritasoisia tarinoita Tecfideran hyödyistä ja ennen kaikkea haittavaikutuksista.

  Suhtaudun lukemani perusteella kieltämättä skeptisesti näihin MS-lääkkeisiin, mutta sanotaan näin että kokeiltava tätäkin kai on kun sain rahoituksen järjestymään.

  VastaaPoista