tiistai 26. toukokuuta 2015

Juoksu sujuu ja ajatus kulkee

Taas on parisen päivää säiden salliessa mennyt juoksulenkeillä ja muutenkin kävelyn parissa. Sanoisin että juoksukunto on kohentunut lyhyessä ajassa oikein mukavasti ja ajattelin että kyllä vähintään kolmisen kertaa viikossa pitäisi ainakin juosta ja muuten sitten kävelylenkkejä reippaasti vetää siinä sivussa. Ajattelin myös nyt kesäloman korvilla ryhtyä kokeilemaan sitä pyöräilyä ja katsoa miten sen kanssa menee taas pitkän tauon jäljiltä.

Tuo Tecfidera-lääke on ollut nyt muutaman viikon käytössä ja sen sivuvaikutukset ovat olleet aika minimaaliset toistaiseksi. Sen yleisin sivuvaikutus taitaa olla tuo kasvojen punottaminen, johon voi käyttää esimerkiksi Asperin Zip-valmistetta noin puolta tuntia ennen itse lääkkeen ottamista. Hummerinpunaiseksi muuttumista hillitsee myös tukeva ruokailu ennen läkkeen ottamista ainakin itselläni. Onneksi myös tuo punastelu on ainakin itselläni aika lyhytaikaista, joten en koe sitä mitenkään ongelmaksi kunhan lääke edes ylipäätään toimii pitkäaikaiselta kantilta katsottuna.

Hyvien säiden salliessa on tärkeää tosiaan käydä liikkumassa ja muutenkin pitää kunnostaan huolta. Tällä hetkellä minua painaa ehkä eniten tämä hässäkkä liittyen asuintaloni remonttiin, jonka ajoitus on nyt tarkentunut tuonne ensi vuoden kevääseen. Se kieltämättä aiheuttaa unettomia yötä kun ei tiedä missä asuu vuoden päästä, eivätkä viranomaistahot ole oikein olleet positiivisesti mukana tämän asian tukemisessa ainakaan toistaiseksi. Jätin asunto-hakemuksen pitkästä aikaa Helsingin Kaupungin asuntotoimistoon ja liitin puolisivuisen selvityksen tilanteestani ymmärtäen sen että tuskin sieltä mitään tulisi tilanteen ollessa kieltämättä epätoivoinen jo lähtömetreiltään. Täytyy nyt kuitenkin kääntää jokainen kivi tässäkin asiassa, sillä en hirveästi haluaisi olla MS-potilas asunnottomana vuoden päästä jossain tilapäismajoituksessa ihan vaan siksi etten olisi ainakin yrittänyt tehdä jotain tilanteelleni ennen varsinaista uhkaa.

En muista olenko maininnut asiasta, mutta minua kiinnostaa ottaa selvää tästä CCSVI-asiasta oman sairauteni suhteen. Kaulasuonten virtausten tilanteen saisi tietää ko. suonten Doppler-tutkimuksella ja sen teetättäminen vaikkapa nyt taas siellä kuuluisalla yksityisellä lääkäriasemalla voisi ollakin hyvä idea ihan vaan asian selventämiseksi. En ole tietenkään aikeissa lähteä välttämättä Puolaan stenttejä asentelemaan, mutta olisi hyödyllistä tietää että löytyykö minun kaulasuonistani ja sen alueen elimistöstä niitä vikoja vai ei. Tietysti vielä mietityttää sitten sekin että jos kaulasuonista ja siltä alueelta löytyy todella jotain tukkeumia tai muuta epänormaalia, niin mitä kotimainen terveydenhuolto katsoo että asialle pitäisi tehdä? CCSVI-leikkauksia ei täällä ehkä tehdä, mutta kai nyt jonkinlainen reaktio asiaan tulee lääkinnällisiltäkin tahoilta mikäli tällaista toimintaa minusta löytyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti