sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

12.4.2015 - Oireiden määrittelyä

Viittaan usein tässä blogissani uusiin ja vanhoihin oireisiin, joista olen päättänyt luoda lyhyen ja mahdollisimman ytimekkään yhteenvedon sen suhteen että mitä niillä oikeastaan tarkoitetaan. Tällä hetkellä elän näiden "uusien oireiden", eli vahvasti neurologisten oireiden ja kognitiiviseenkin puoleen vaikuttavien haittojen kanssa.

Pitemmittä puheitta lyhyt tiivistelmä:

Vanhat oireet

Vanhat oireet olivat ne pääasiallisesti pään, kaulan ja leuan eri alueiden kipuilut kurkkuun säteilyineen josta tämä koko kaamea soppa lähti käyntiin silloin tammikuussa sen hammaskiven poistamisen jälkeen. Sanoisin että vaikka nämä oireet ovat enimmäkseen väistyneet, niin ainakin erinäisiä leuan nivelten ja leukojen kipuja minulla edelleen on.

Minusta nämä oireet viittaavat ja viittasivat vahvasti jo aikaisemmin käsittelyssä olleeseen ns. TMJ-oireyhtymään, josta tosiaan kirjoitin ja josta voisin aivan hyvin purentani, leukanivelten rakenteen sun muun johdosta kärsiä.

Oireista:

 - Kaulan kipu leuan muutamassa eri pisteessä sekä myös leuan/leukojen kipu.

- Edellä mainitut kivut säteilevät myös korviin ja tuntemus jonkinlaisista kivuista on myös kurkussa ja toisinaan nieltäessä myös.

- Mieleenpainuvin "oire" ovat myös kaulalle nousseet imusolmukkeet, jotka ovat edelleen melkein puolen vuoden jälkeen normaalin rajoissa tiettyjen osalta ja tiettyjen osalta taas eivät. VÄITÄN EDELLEEN että ne eivät olleet tuossa kunnossa ennen tammikuuta, mutta suostun uskomaan sen että ne ovat lopulta vaarattomia. Vielä ei ole osattu sanoa että mikä ne on nostattanut pystyyn ylipäätänsäkään, mutta ehkä vielä joskus saadaan vastaus tähänkin.

 Uudet oireet 

"Uudet oireet" ovat se vahvasti neurologiseen puoleeni sekä kognitioon vaikuttava kivulias oireilu joka on päällä nyt ja on ollut päällä oikeastaan sen jälkeen kun kävin siellä kaulan pehmytosien magneettikuvauksessa noin kuukausi takaperin. Sikäli välillä tulee mieleen näistä uusista oireista vahvasti psykosomatia, sillä saan välillä itseni vakuuttumaan että uudet oireet alkoivat vasta sitten kun sain tietää tuon magneettikuvan tulokset, joten sellainen minulle kaikesta huolimatta välillä dominoiva luulosairaus saattaa välillä vaikuttaa näihin.

Oireista:

- Lähimuistin häiriöt joissa vaikeuksia muistaa hetki sitten kyselemieni kysymysten vastauksia toiselta osapuolelta sekä sitten muistaa myös jotain lyhyttä listausta tehtävistä asioista. Myös kirjallisia ohjeita on vaikea muistaa ja on vaikea pysyä asiassa toisen kanssa keskusteltaessa kun ajatukset ja sen myötä puhe alkaa harhailla.

- Lihakset sykähtelevät ja nykivät etenkin pohkeissa ja reisissä täysin omia aikojaan. Kipuja on myös välillä jalkojen holvikaarissa ja pulputtavaa tunnetta voi myös olla hartioissa, kyljissä, sekä selässä.

- Jalat tuntuvat välillä heikoilta, mutta pystyn kävelemään niillä aivan normaalisti

- Silmät kipeytyvät todella nopeasti näyttöpäätteiden tai television katselemisesta. Tästä on seurauksena päänsärky sekä heikottava tunne todella voimakkaana.

- Kun käännän päätäni alaspäin, hyvin pieni sähkövirtamainen pulssi käy lävitse vasemman käden kämmentä kyynärvarteen asti. Tämä ei tapahdu joka kerta, mutta minusta se on aivan selkeä Lhermitte.

- Niska ja hartiat ovat todella kipeät. Pään pyörittely ympäriinsä sattuu ja rahinaa kuuluu enemmän kuin sahatehtaalla maanantai-aamuna. Etenkin tietyt niskan nikamat ovat todella kipeät ja kipu niistä on pistelevää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti