sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

19.4.2015

Eduskuntavaalien varsinainen äänetyspäivä oli tänään. Kävin minäkin paikallisella koululla äänestämässä osallistuen taskurahoillani vammaisjärjestön keräykseen ja eilen vetäisin todella pitkän kävelylenkin lähitienoilla joka paitsi kasvatti ruokahalua tuntui muutenkin kivasti herättelevän pääkoppaa. Olen aika varovainen tuon juoksemisen harrastamisessa kun jalat jotenkin tuntuvat niin heikoilta välillä, mutta vakaa aikomus on silti ryhtyä juoksentelemaankin tässä jossain vaiheessa vielä.

Liikuntaa pitää ehdottomasti harrastaa enemmään huolimatta siitä mikä ikinä pääkopassa sitten jyllääkään tällä hetkellä. Ajatukset selkenevät kummasti ainakin joksikin aikaa, mutta uskoakseni tässä nyt kai kuljetaan kaikesta takapakista huolimatta kohti jonkinlaista ratkaisua ensi viikolla.

Olen varmaan maininnut asiasta aiemminkin tässä blogissa, mutta mainittakoon vielä että kävin yksityisellä mykoplasmaa mittaavassa verikokeessa muutamia kuukausia sitten. Huvikseni halusin selvittää noiden hengenahdistuksien johdosta mahdollisuutta siihen, joista sain seuraavat arvot:

S -MypnAbG oli 0.5. maksimiarvon ollessa 10 ja puolestaan S -MypnAbM oli 21 maksimiarvon ollessa 10.

Vaikka tuo S -MypnAbM oli lievästi ylitse viitearvon, niin tulkitsen sen kuitenkin aika merkityksettömäksi faktaksi tuolloin. Sitten taas työterveyslääkäri tuosta mainitsi silloin sillä kerralla kun kävin hänen luonaan arvioimassa itseäni sitä neurologian polin lähetettä varten. Toisaalta olin silloin piirun verran huonommassa kunnossa kuin nyt etenkin henkisesti, sillä lähimuisti on pienin osin korjaantunut ja alkanut soljumaan hieman tahdikkaammin eteenpäin vaikken ihan heti muistakaan mitä kaikkea kaupasta pitää tuoda tai että milloin seuraava bussi lähtee vaikka olen tarkistanut sen kännykästä viisi minuuttia sitten. Välillä myös suusta voi pulpahtaa ulos jotain aivan muuta mitä olen ajatellut sanoa vaikkapa työkaverilleni töissä huolimatta siitä että taistelen pääkopassani että pysyisin asiassa jo mietintävaiheessa ennen sanojen lausumista.

En tarkalleen tiedä että pitäisikö tuosta S -MypnAbM-arvosta olla huolissaan vai ei. Se on kai lievästi koholla ja ylitse Terveystalon viitearvojen, mutta kuten lääkärikin totesi niin on vaikeaa sanoa että todistaako se mitään vai ei. Kävin muuten tuon kyseisen mykon ottamassa 11.3. eli viime kuun puolella.

Rakkoon liittyvät ongelmat ovat myös jatkuneet mystisinä on/off-vaiheina viime päivinä. Nyt on vaikeaa sanoa edelleenkään että olisiko tämä jonkinlainen eturauhaseen iskenyt tulehdus, sillä verikokeet ja virtsanäyte ovat omalla kokemuksellani siihen huono tutkimustapa toteamisen osalta muutenkin. Kaikenlaisia siihen viittaavia kipuja ynnä muuta nyt välillä kuitenkin on, mutta en oikein tiedä että saisinko taas minkälaisen hirveän antibioottikuurin lääkäristä mikäli menisin tätä vaivaa sinne valittamaan. Toisaalta kyllähän antibioottikuuri Siprionin voimalla siihen viimeksikin auttoi, mutta sivuvaikutukset olivat oikeastaan pahempia kuin itse oletettu "eturauhasvaiva" sitten.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti