tiistai 14. huhtikuuta 2015

15.4.2015

Paineen tunne virtsarakossa näyttää ikävällä tavalla jatkuvan. Mikähän minussa nyt taas on vialla sitten..

On kai mentävä lääkäriin, koska tämä on jo kolmas päivä tätä samaa settiä. Toki nyt on kyseessä taas työterveyslääkäri, mutta siitäkin huolimatta he ovat aika valppaita kirjoittelemaan reseptejä erinäisiin lääkkeisiin mikäli kokevat tarvetta. Tämä ei ole ollut mikän ongelma ennenkään sen puoleen kuin virtsakokeeseenkaan pääsy.

Tuntuu tosiaan valitettavasti siltä että rakko ei tyhjene kunnolla.. joka on taas kertaalleen MS-taudin oireita. Tähän on olemassa kyllä lääkkeitä, mutta ensiksi kai pitäisi selvittää onko tämä joku tulehdus tai vastaava kun kumminkin lievää kipuilua on ollut alaselässä ja alavatsassakin tämän oireilun aikana. Ensiksi kuvittelin että kyseessä on noista lisäravinteista johtuva juttu, sitten veikkasin tulehdusta ja nyt olen sitten taas kertaalleen sen kannalla että MS-tautiahan tämäkin taas on.

Olen lukenut MS-tautia sairastavien kokemuksista ja osa tarinoista kertoo että diagnosointi on kestänyt todella pitkään kun kaikki kriteerit eivät ole täyttyneet diagnoosille tarpeeksi vakuuttavasti. Kiva kun minunkaan tapauksellani ei näytä olevan mikään kiire, vaan tuo Meilahden polin soittopyyntökin ja vakuuttelu että "kyllä joku ottaa yhteyttä" taisi hävitä johonkin bittiavaruuteen välittömästi sen jälkeen.

Alan olemaan väsynyt lääkäreissä käynteihin, vaikka viimeisimmästä käynnistäni onkin aikaa jo parisen viikkoa. Huvittuneena luin jonkun mainoksen tai jotain jossa mainostettiin että suomalainen käy kuulemma keskimäärin noin kolme kertaa vuodessa lääkärin juttusilla. Minä olen käynyt lääkärissä tämän vuoden puolella toistaiseksi varmaan noin 30 kertaa ja ne ensimmäiset 28 kertaa olivat kieltämättä aika turhia ja täynnä lekureiden puhtaasti spekulatiivisia diagnooseja ilman jatkotutkimuksia mihinkään suuntaan. Toivon todella ettei kukaan koskaan joutuisi tällaiseen tilanteeseen kuin minä, mutta niinpä vaan joutuu enkä varmaankaan ole lopulta yksin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti