keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

23.4.2015

Sain puhelun eilen myöhään illalla tuolta Biomedicumilta liittyen tähän tutkimukseen johon olen nyt sitten tutkimusteni ja ylimääräisten näytteiden muodossa osallistuva.

Lääkäri tiedusteli että kuinka tuo punktio oli mennyt omasta mielestäni. Totesin että olen kaiketi 80% toimintakykyinen, vaikka eilen ja tänään selkäkipua on ollut ja eilen sitten lievää päänsärkyä ilmaantui iltapäivästä kaveriksi. Onneksi tuo pääkipu kuitenkin heikkeni kahvilla, vaikka luin ettei se kofeiini välttämättä ole kovinkaan tehokas keino siihen iskiessään.

Tämä tutkimusta johtava lääkäri pyysi minua vielä yksiin ylimääräisiin verikokeisiin perjantaiksi ja ilmoitti että saisi järjesteltyä minulle vastaanottoajan ensi tiistaiksi. Alunperin oli tarkoitus päästä lääkärin puheille vasta ensi kuun 19. päivä, mutta kaipa tämä nyt liittyy sitten yhtä paljon tähän tutkimukseen osallistumiseen kuin siihenkin että olen oireillut jo pitkään ilman mitään kunnollista diagnoosia ja selkäydinnäytteistä on mahdollista saada tehtyä aika nopeasti johtopäätöksiä aiemmin ilmoitetusta poiketen. Lääkäri myös pyysi että saisi käyttöönsä tuon yksityisellä puolella tehdyn magneettikuvauksen kuvantamistulokset CD:llä, jonka tosiaan sain kotiini mukaan jo jokin aika sitten.

Keskustelin tämän lääkärin kanssa vielä siitä että mitä tämä oireiluni voisi olla MS-taudin ohella, sillä se oli kysymys johon kovinkaan moni lääkäri ei ole minulle vielä mitään osannut tyhjentävästi vastata. Puhuimme plakeista aivoissa, signaaleista jossain silmähermojen tienoilla ja toistaisista oireistani lyhyesti päätyen siihen johtopäätökseen että moni neurologinen sairaus voisi aiheuttaa tällaisia muutoksia eikä pelkästään MS. En sanallakaan maininnut hänelle vielä mitään kroonisesta väsymysoireyhtymästä, mutta teen sen sitten kasvokkain kun minulla kai pitäisi olla enemmän aikaa kyselyihinkin ensi tiistaina. Sarkoidoosista puhuttiin myös, mutta en oikein tiedä että olisiko se nyt ihan ensimmäisenä selittävänä tekijänä näille oireille.

Uskoisin että valoa näkyy nyt tunnelin päässä lopullisen ratkaisun suhteen. Oli tämä oireilu sitten viite minkälaisesta sairaudesta tahansa, niin hyväksyn sen paljon rauhallisemmin nyt kuin joskus aiemmin. Lähinnä myös mietityttää että kun tai jos saan diagnoosin, niin mikä onkaan virallisen lääketieteen kanta hoitoihin tahi lääkitykseen? Olen ahminut tietoa pieniannoksisesta naltreksonista monen sairauden hoitoon liittyen ja olen halukas sitä kokeilemaan, mutta minkälainen vääntö seuraa sen saamiseksi käyttöön muitta mutkitta?

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti nyt löytyy jotain vastauksia, hyvä kun sait vastaanottoaikaasi aikaistettua. B12-puutosta, CFS:ää ja MS:ää on hyvin vaikea, jopa mahdoton, erottaa toisistaan MRI:stä. B12-puutos tosin ei taida aiheuttaa selkäydinpunktiossa näkyviä muutoksia, mutta CFS ja MS molemmat voivat aiheuttaa ihan samanlaisia. Ja sitten on se borrelioosi. Ja varmaan muitakin vaihtoehtoja.

    VastaaPoista
  2. Hei,

    Tiistai ainakin toivon mukaan kertoo paljon tilastani. Pakko on haastatella tuota neurologia näistä muistakin vaihtoehdoista jos siellä yhtään nyt ollaan liian epävarmoja mistään diagnoosiin liittyen.

    VastaaPoista