tiistai 21. huhtikuuta 2015

22.4.2015



Neurologian poliklinikka, Meilahden sairaala
21.4.2015
Hoidon toteutus
Muu merkintä
Otettu likvornäyte ongelmitta 1.pistolla L3-4 välistä. Tippuu normaali paineella ja on kirkasta alusta asti. Vointi hyvä toimenpiteen aikana ja jälkeen.



Toipuminen eilisestä operaatiosta jatkuu.

Eilen selkä oli todella hellänä loppuillan ja kävely ympäriinsä pitkiä matkoja alkoi ennen pitkää ottamaan pahasti henkeen. Kuvittelin jaksavani saattaa avovaimoni yhden puiston lävitse kaverilleen mentäessä, joka kyllä onnistui alkumetrien jälkeen aika huonosti. Selkä kipeytyi niin kovasti että oli pakko etsiä joku penkki ja istahtaa siihen odottelemaan voimien palautumista hetkeksi.

Yöllä selkä myös kipuili pitkään enkä meinannut saada unta, vaikka toisaalta sekin saattoi johtua ihan vaan siitä että join eilen illalla varmaan neljä kuppia kahvia särkylääkkeiden lomassa. Toisaalta tuo pelätty päänsärky ei ole iskenyt ainakaan vielä ja punktio suoritettiin eilen yhden aikoihin päivällä. Toistaiseksi siis olotila on ihan kunnossa, mutta milloinhan tässä voi sanoa että ollaan varmasti paremmalla puolella sitten?

Ehdottomasti en suosittelisi tätä toimenpidettä hirveän mieluusti ilman vahvoja epäilyjä siitä mitä todella etsitään koska hyvin yksilölliset komplikaatiot siitä ovat ihan mahdollisia ja jonkun kohdalla todennäköisiäkin valitettavasti. Ymmärsin toki että lumbaalipunktiosta ei pahemmin ole kieltäytyminen tutkimusten tässä vaiheessa, vaan nyt on mentävä siihen tahtiin minkä Meilahden neuro määrää mikäli mielii sen diagnoosin saavansa.

Itsellä tosiaan on aika vahvat traumat lapsuusiästä tästä punktiosta, sillä halvaannuin siitä joksikin aikaa tuolloin. Kun sain käsiini kirjeen neuropolilta jossa tämän punktion tekemisestä ilmoitettiin, olin luonnollisesti kylmän hien vallassa hetken jos toisenkin. Minut sai kuitenkin taivuteltua sen tekemiseen tuo eräs lääkäri joka soitti minulle päivää ennen toimenpidettä ja hän ilmeisen pitkälti mm. MS-tautiin perehtyneenä sai sitten minut uskomaan sen tarpeellisuuteen tässä vaiheessa.

Jatkan varmaan tämän päivän oloni seuraamista hiljalleen, mutta toki toivoisin että pääsisin töihin takaisin. Ostoskanavan seuraaminen päivisin on kieltämättä tylsää, mutta toisaalta aikaa voi käyttää erinäisten keskustelupalstojen seuraamiseen myös vaihtoehtoisesti.

Ehkä tässä nyt pärjäillään hetki jos toinenkin tähän tapaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti