perjantai 13. maaliskuuta 2015

23.2.2015 "Julkisella"

Kaulan ultran jälkeen vastauksia ei ollut tullut juurikaan yhtään jo tehdyistä kokeista huolimatta.

Oireet jatkuivat eikä yksikään lääkäri ollut sanonut minulle että esimerkiksi kurkussa näkyisi jotain outoa tai muutakaan suussa olisi pitänyt pitää vaarallisena. Kumma juttu sinänsä kun kaikenlaisia komplikaatioita on sattunut hammaskiven poiston jälkeen ulkomaan eläville, mutta sitten puolestaan kotimaassa tällaisista komplikaatioista ei ole juurikaan ollut puhetta missään.

Päätin kokeilla vielä kerran julkista terveydenhuoltoa paikallisen terveyskeskuksen muodossa. Soitin ajanvaraukseen ja esitin aivan asiallisesti että minulla on ollut hengenahdistusta. Jätin toki kertomatta sen että kyseistä ahdistusta oli ollut jo melkein kuukausitolkulla, mutta edes jonkun lääkärin saadakseen eteensä piti totuutta valitettavasti muunnella.

Sain ajan ja lähdin liikenteeseen.

Minut otti vastaan todella nuori naislääkäri. Yritin selostaa hänelle oireitani, mutta mainitessani kurkkukivun hän tiuskaisi takaisin ettei se ollut nyt tärkeää- AINOASTAAN HENGENAHDISTUS!

Oikeastaan halusin häneltä vain lähetteen eteenpäin jollekin spesialistille. Selitin asiani ja oireiden pitkäaikaisuuden, mutta hän totesi sitten ettei voinut millään kirjoittaa minulle lähetettä ennen kuin hän tai joku muu henkilö oli tutustunut yksityisen puolen "hoitohistoriaani".

Tuo hoitohistoria piti siis tilata työterveydestä ja se veisi aikaa. Naislääkäri tutki vielä korvani ja väitti nähneensä vasemmassa korvassani kuulemma jotain "korvatulehduksen jälkitilaa", joka oli näemmä jäänyt aiemmilta kollegoilta huomaamatta. Mitä helvettiä!?

Tämäkään lääkäri ei uskonut sen olevan mitään vakavaa, mutta sitten kurkkukivun syyksi hän ehdotti nykyään niin muodikasta refluksia. Hakuammunassa minua myös suosittiin tällä kertaa todella arvokkaasti kipulääkkeillä ja sillä Somacilla tähän oletettuun "Refluksiin", josta saatoin kärsiä.

Olihan tämä ensimmäinen kerta koskaan tämän aikana kun olin jopa saanut jotain lääkereseptiä.

Tämän jälkeen minulle ilmoitettiin poistuessani että kiireetön aika olisi kai kuukauden päähän. Sitten selvisi että silloin olisi eri naama valkotakin muodossa siellä päättämässä asioita.

Jätin sitten asian sikseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti