tiistai 24. maaliskuuta 2015

24.3.

Sain tänään postissa uuden lähetteen magneettiin tältä samaiselta kurkkulääkäriltä jonka kanssa olin aluksi tapellut ylipäätään saadakseni magneettiin lähetteen.

Aiempi lähete oli EP1BG "kaulan pehmytosien vahvakenttä-MT" ja nyt oli sitten tullut sellainen kuin EP1CM "kaulan laaja 3 teslan MT".

En tiedä miksi olin saanut tuollaisen toisen lähetteen häneltä kun tuo ensimmäinenkin oli niin vaikeaa saada.

En nyt oikein tiedä siltikään että mitä tehdä. Oireet eivät ole ainakaan pahentuneet, vaan ovat jatkuneet samanlaisina päivästä toiseen. Myös kaulan imusolmukkeet tuntuvat kyllä paineltaessa, mutta eivät ole ainakaan kasvaneet. Kai se on hyvä havainto.

Muuten niin olen yrittänyt kahlata taas paljon lävitse vaikka mitä liittyen tällaisiin oireisiin ja tauteihin internetistä. Paljon löytyy onneksi vaikkapa englanniksi materiaalia siitä että mihin kaikkeen tällaiset oireet voisivat liittyä, mutta totuus on myös se että kun vaihtoehtoja alkaa olemaan todella paljon niin kukkaro myöskin alkaa huutaa tyhjyyttään kovin äkkiä tämän kaiken keskellä. Kuinka monta verikoetta pitäisi vielä ottaa ja mitä testata? Entä neurologia?

Olen edelleen aika katkera julkista terveydenhuoltoa ja vähän yksityistäkin kohtaan. Vaikka olen päässyt asioimaan sinne jopa huimasti 2-3 kertaa, niin ei siellä kyllä ole mitään selvinnyt koko tänä aikana ja viimeisin kurkkulääkärikin on vain kehottanut tulemaan uudestaan puolen vuoden päästä.

Siinä kyllä kieltämättä aletaan onnistua kohdallani, että potilas saadaan nyt vihdoin kyseenalaistamaan oireensa huolimatta siitä että tämä "oireilu" voi olla ihan mitä vaan maan ja taivaan väliltä. Uuvuttava henkinen ja fyysinen ponnistelu diagnoosin saamiseksi oikeasti vie voimia ja kuluttaa kukkaroa, sillä julkiselta puolelta ei saa kovinkaan helposti mitään hoitoa aikaiseksi. Yksityinenkin puoli on ainakin minun kohdallani aikamoinen paperitiikeri, sillä hekin empivät ja empivät huolimatta rahasta siihen malliin että mikään ei etene kovinkaan nopeaa tahtia.

Siltikin tänään alkoi ahdistaa tämä selkeä päättömyys ja kaikkien asioiden etenemättömyys näiden oireiden ympärillä. Kai tuo magneettikuvaus pitäisi saada tehtyä ja mahdollisimman halvalla, sillä minulla on mennyt todella paljon rahaa näihin yksityisen puolen tutkimuksiin jo muutenkin ilman mitään oikeaa lopputulosta.

Sitten ihmetellään että potilas masentuu ja häntä ahdistaa kun kunnon diagnoosia ei kuulu eikä näy. Olen näiden oireilujeni aikana nähnyt vähän liiankin monta tympeää lääkäriä, jotka ovat tylysti käännyttäneet ennen pitkää pois ja leimanneet hulluksi.

Alan minäkin olemaan oikeasti aika väsynyt käymään noissa tutkimuksissa. En ole nyt vähään aikaan käynyt lääkärissä, mutta kunhan saan palkkaa ensi viikolla niin alan harkita sitä magneettikuvausta. Kai se sitten on tehtävä, mutta olen edelleen aika kahden vaiheilla senkin suhteen kun minulle tuo lähetteen antanut lääkäri oli niin vihainen kun ylipäätään sitä pyysin.

Toisaalta en kyllä edes tajua että miksi hän oli nyt laittanut tuollaisen uuden lähetteen jos kerran vanhakin irtosi niin vaikeasti. Netistä ei löytynyt oikeastaan informaatiota niinkään tuosta kolmen teslan kaulan laajasta magneettikuvauksesta, mutta oletan sen olevan joku tosi definitiivinen kuvantamismenetelmä tähän hommaan.

Tavallaan pelottaa tosi paljon se mitä tämä oireilu voi olla, mutta eniten ehkä en jaksaisi enää edes tuppautua mihinkään tutkittavaksi kun mikään ei oikein näytä johtavan mihinkään. Neljä kuukautta pelkoa on paljon ihmiselle muiden arkisten huolien seassa, joten kieltämättä alan olemaan niin uupunut koko ajan näitä asioita miettimään että jos edes jaksan tuota magneettia hoitaa pois alta, niin sen jälkeen taidan ihan vaan käpertyä itseeni ja yrittää selvitä oireitteni kanssa ilman minkäänlaista lääkärikunnan apua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti