maanantai 16. maaliskuuta 2015

Materiaalia ja infoa

Kahlaan jatkuvasti lävitse materiaalia lähinnä internetistä liittyen näihin oireisiini. Paljon osuu silmien eteen informaatiota  "toisella kotimaisella" eli englanniksi eikä juurikaan suomeksi, vaikka aivan varmasti täytyy olla ihmisiä jotka kärsivät samanlaisista oireista ja kivuista kuin minä tämänmaan kamaralla.

Vihdoinkin tärppää suomeksi eräässä terveyteen liittyvässä blogissa, jossa käsitellään minulle jo ennestään tuttua TMJ-nivelen eli temporomandibulaarisen nivelen ts. leukanivelen seutujen toimintahäiriöistä käsittelevää kirjaa. Tässä linkki jos kiinnostaa:

http://www.hankalapotilas.net/2012/07/kirja-arvostelu-taking-control-of-tmj/

Ulkomaisilla foorumeilla tällainen epämääräinen kurkkukipu ja kaulan/leuan alueen kivut ovat tyyppijuttuja TMJ-oireissa. On aivan totta että minullakin näitä leukanivelen kipuja esiintyy ja saan ne kuriin ao. nivelen seutuja hieromalla, mutta tosiasia edelleen on että kivut palaavat ja ovat siinä määrin epämääräisiä ettei voi oikein tietää mikä niiden perimmäisin lähtöpiste on.

Pointti tuossa minulle on se että tällainen vaiva ylipäätään on olemassa. En tiennyt siitä "purentaviastani" huolimatta ennen tammikuuta, mutta nytpä tiedän kun olen asiaan aivan itse perehtynyt oireiden perusteella. Olen käynyt aika monella lääkärillä valittamassa tilannettani, mutta edes hammaslääkäri ei ole raottanut mahdollisuutta siihen että jotenkin leukanivel tässä voisi olla eräs syypää oireisiin.

Toisaalta ihmetyttää edelleen se että miksi nämä kaikki kivuliaat vaivat yhtäkkiä alkoivatkaan tammikuussa, kun ennen sitä oli eletty näillä leukaluilla ja purennoilla melkein se 30 vuotta ilman tämän suunnan kipuja ollenkaan. Täytyyhän tässä olla se joku kuuluisa laukaiseva tekijä, mutta hammaslääkärin saaminen vastuuseen siitä että hänen hammaskiveen suuntautuva operaationsa olisi sille syypää tulee olemaan vaikeaa näillä resursseilla.

Otin muuten nyt käyttöön kunnon tehokuurit magnesiumia sekä mm. chlorellaa sisältävää jauhesekoitusta. Magnesiumin pitäisi vaikuttaa lihaksistaan ja päälle vedän vielä Aloe Vera-juomaa kuuriluontoisesti, niin katsotaan alkaisiko se johtaa edes jotenkin kehon rauhoittumiseen tässä vaiheessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti