sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Anatomiaa ja itsetutkiskelua

Minullakin koittaa tässä oireilussa aika jolloin päätän toimia ihan itse ainakin toistaisten ja yleisimmin aivan ystävällisten neuvojen perusteella oloni kohentamiseksi.

Olen tuon diagnoosin M53.0 saatuani ryhtynyt tutustumaan tähän "pään- ja kaulanoireyhtymään" paljonkin, mutta kieltämättä diagnoosi on edelleen niin epämääräinen että kaikkea siitä kirjoitettua vahvasti oirepohjaista informaatiota ei voi oikein yleisesti ottaa käyttöön kun kaikilla tämä näyttäisi oireilevan hyvin yksilöllisesti.

Löydän sekä niskastani että kaulaltani etupuolelta alhaalta läheltä rintalastan yläosaa selkeästi kipeän alueen. Olen myös hieronut oikealta puolelta löytyneitä kaulan alueen muutamaa selkeästi kipeää kohtaa melkein tunnin ajan eilen illalla.

Varmasti työasennot, nukkumisasento ja kaulan/selän kohtaama rasitus pitkin päivää kyllä kovettavat lihaksia sekä ylipäätään tekevät olon varsin tukalaksi. Myönnän että näillä asioilla voi olla aivan hyvin suurikin vaikutus oireiluun, mutta miksi joku lopullinen oireilu alkaisi vasta hammaskiven poistamisen jälkeen? On minulla ennenkin ollut selkä ja hartiat jumissa, mutta ei se imusolmukkeisiin ja kurkkukipuun ole mitenkään kulminoitunut.

Toisaalta, onko tämä toistainen ja pienimuotoinen oma-apu oireisiin toiminut? Kieltämättä on, mutta vasta näin alkutaipaleella hyvin vähäksi aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti