keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

3.2.2015

Streptokokkien viljelynäyte oli puhdas.

Vietin enemmän aikaa netissä lukien kaltaisistani oireista ja päätin myös kai vähän ennen näitä aikoja tehdä oireisiini liittyen keskusteluketjun suomi24:n puolelle ihan vaan yleistä ajatustenvaihtoa ynnä muuta silmällä pitäen.

Tuo avaus oli hyvä idea, mutta laitan siitä mielipidettä vähän myöhemmin.

Päädyin sitten menemään seuraavan kerran yksityiselle lääkärille 3.2. kun päätin että tarvitsisin varmasti lähetteen eteenpäin kun mitään konkreettista vaivan syistä ei ollut selvinnyt vielä tuohon mennessä.

Sain vähän pidemmän vastaanottoajan yleislääketieteen erikoislääkärille, joka taas kuunteli selostuksiani juurta jaksaen sekä teki perustutkimuksia. Hänellä oli vaikeuksia löytää kaulan imusolmukkeita ja lopulta määräsi sitten uudemman kerran tuon perusverenkuvan minulle ja ehdotti että menisin täydelliseen verenkuvaan, kun sitä ei oltu vielä tehty.

Ongelma oli vain se että työterveyden piikkiin olivat aiemmat kolme vaatimatonta koetta menneet ja suuri kiitos siitä, mutta raja tuli nyt vastaan tässä. Sain häneltä kuitenkin lähetteen tuollaiseen kokeeseen julkiselle puolelle, mutta sitten alkoi hänenkin kohdallaan se rasittava jauhanta siitä kuinka nämä oireet voisivat olla henkisiä ja kuinka olen niin stressin riivaama että tarvitsen psykiatria.

Kukaan ei ollut uskonut vielä syöpään ennen tätä, mutta minua senkin mahdollisuudesta rauhoiteltiin.

Sain tältä naiselta verikokeisiin lähetteen, mutta muuten tuntui taas että minua pidettiin enemmän hulluna kuin minään oikeana potilaana siellä.

Tuo naislääkärin määräämä perusverenkuva oli muuten kanssa ihan puhdas, mutta leukosyytit olivat arvolla 7.5 kun maksimiarvo oli 8.2. Tätä tutkimusta ennen päivänä 15.1. leukosyytit olivat 5.8.

Päätin etten maksaisi tuota täydellistä verenkuvaa, joten poikkesin täysin omista normeistani ja päätin lähteä varaamaan aikaa pelätystä terveyskeskuksesta.

Seuraava luku kertoo siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti